Още по темата

На 22 януари 1941 г. група млади хора отиват в хижа в горите на Мериленд, за да убият Адолф Хитлер.

Техните оръжия са шивашки манекен, нацистка униформа, няколко секири, кутия, пълна с нокти, много ром и силна вяра в тъмните сили на вуду магията.

Във видеото горе вижте няколко мита около личността на Адолф Хитлер

Днес това е една от най-необичайните истории, свързана с някои доста странни персонажи от миналото. Въпреки че историята звучи доста нелепо, за хората, присъствали тогава, това ни най-малко не било шега.

Историци: Хитлер е бил зъл заради деформирани гениталии

Те наистина вярвали, че силите на тяхната тъмна вуду магия биха били способни да прокълнат Хитлер и да го изпратят в ада. Това е и причината да поканят фотограф на списание LIFE, който да документира ритуалите.

Как се заражда идеята

Уилиам Сийбрук - писател, пътешественик, сектант, член на Загубеното поколение и канибал, е една доста необичайна личност, която въпреки своята странност не страда от липса на последователи.

Уилиам Сийбрук
Уилиам Сийбрук Източник: Wikipedia

Група млади хора от Вашингтон се вдъхновява от книгата му „Witchcraft: Its Power in the World Today“, в която детайлно е описано всичко, което е научил за Сатанизма и вуду магиите в Хаити. Те вярват, че тъмната магия е истинска и биха могли да я използват за добро.

Младежите се свързват със Сийбрук и го питат за мнението му относно тяхната идея да убият Хитлер с вуду. Винаги готов за нови изживявания, Сийбрук веднага се съгласява да участва. Списание LIFE също не отхвърля предложението да присъства на ритуалното парти.

Канибализмът като ритуал за посвещаване в тайни общества и почитане на мъртвите

LIFE поема задачата да да се увери, че Хитлер ще разбере за вуду партито, а също и да окуражи своите читатели да организират подобни събития вкъщи. Защото както пишат от изданието - „Вуду чародейството е успешно само когато жертвата знае, че такива действия са започнали“.

ВИЖТЕ РОДНАТА КЪЩА НА ХИТЛЕР В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Вуду ритуалът

Сийбрук и неговата група обличат манекен в костюм на Хитлер. Един от присъстващите на име Тед Колдуел се облича като доктор магьосник и с дрънкалка над главата на куклата започва да изрича ритуално думите: „Ти си Хитлер! Хитлер си ти!“.

Всички присъстващи се изреждат да забиват шипове в снимката на Хитлер и хорово пеят: „Ние забиваме нокти и игли в сърцето на Хитлер!“

Някои от присъстващите атакуват със секири, докато други забиват нокти и игли в малки кукли, изглеждащи като фюрера. „Истан!“, крещели участниците, искайки помощта на тъмен езически бог. „Изпрати 99 котки да извадят сърцето му и 99 да го изядат, когато е мъртъв!“.

Когато ритуалът приключва,

Уилиам Сийбрук и останалите погребват манекена дълбоко в земята. Според тях така червеите ще изядат вуду въплъщението на Хитлер и по този начин ще вземат със себе си и истинския човек.

Трагичната съдба на Хелга Гьобелс - любимото дете на Хитлер

По време на целия ритуал главният вещер окуражава фотографите да обхванат възможно най-много детайли, за да може всички хора по света да последват примера му.

 „За онези, които искат да организират вуду партита в домовете си, г-н Сийбрук изтъква, че не е задължително да имат манекен в реален размер“, обяснява сп. LIFE,  

Последната снимка на Хитлер преди да се самоубие

Хитлер разбира се не умира през 1941 г. Той продължава да живее повече от три години след това, преди да се самоубие в подземен бункер в Берлин на 30 април 1945 г.

Съдбата на самия Уилиам Сийбрук не се оказва много по-различна от тази на Хитлер. Година след смъртта на диктатора Сийбрук се самоубива с шепа хапчета в Ринебек, щата Ню Йорк. След себе си оставя само своите книги и спомена за една необичайна личност.

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Четете още:

Голямата тайна на Хитлер

Нацистка капсула на времето, открита в Полша, припомня за Третия райх

Как нацистите са използвали за пропагандата си "перфектно" арийче от еврейски произход