Още по темата

Ако вярвате, че хората са били по-малко ексцентрични в миналото, отколкото са днес, помислете за модата и традициите. Може би ще промените мнението си.

Ето някои от нещата, които нашите предци са смятали за нормални. Вижте ги и ще разберете, че в края на краищата ние не сме толкова странни, колкото си мислим.

Радиоактивни продукти за красота

Източник: Pinterest.com

В началото на 20-и век радиацията се възприемала изключително като положителен феномен, от който шарлатаните не пропуснали да се възползват. Веднага били изобретени „полезни“ козметични продукти, храна и напитки, обогатени с радий и торий, радиоактивни сувенири и др.

За съжаление е имало жертви. Спортистът Ебен Байърс пил огромни дози от такова лекарство, което довело до неговата смърт. Wall Street Journal публикували остро заглавие за инцидента: "Радиоактивната вода му действаше добре, докато Ебъм не се озъби в мътвешка усмивка"

Източник: Pinterest.com

Хероин като лекарство срещу кашлица

Изненадващо, преди 100 години хероинът се е смятал за безвредна алтернатива на морфина и се е продавал в аптеките като лекарство против кашлица.

И дори се е препоръчвал за деца.

По-късно е установено, че хероинът се превръща в морфин в черния дроб, а през 1924 г. употребата му е забранена.

В германия обаче забраняват това лекарство, чак през 1971 година.

Няколко безумни реклами от миналото, които са вредели на здравето на хората

Болестите, които някога са разбирани и третирани грешно

Машини за къпане

Източник: Pinterest.com

Xората през 18-ти и 19-ти век не са можели просто да отидат във водата на плажа. Трябвало е да използват машини за къпане: специални каруци, подобни на подвижни бараки. Каруците били изтегляни с коне във водата, за да могат плажуващите да плуват, без да ги заглеждат любопитни очи.

Вижте още странни приспособления на нашите предци в класацията на канала Top of the tops във Vbox7.com .

Вижте още:

Когато банските в две части бяха грях и глобяваха за носенето им

Едно изобретение на ХХ в. - бебешки клетки на прозореца

Когато хората не знаеха, че цигарите са вредни и децата пушеха наравно с възрастните

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.