Още по темата

40 години по-късно разследващите използваха ДНК тест, за да идентифицират една от седемте неидентифицирани до момента жертви на серийния убиец Джон Уейн Гейси.

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДАТ ПЕТИМАТА НАЙ-ИЗВЕСТНИ СЕРИЙНИ УБИЙЦИ В ИСТОРИЯТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Оказва се, че „жертва №24“ е 16-годишният Джеймс Байрън Хаакенсън.

Във видеото горе разберете кои са едни от най-свирепите серийни убийци на всички времена

През 1976 г. той избягва от дома си в Минесота. За последно се обажда в дома си от Чикаго, след което изчезва безследно.

Майка му някак си винаги е смятала, че именно Клоунът сериен убиец има пръст в изчезването на сина ѝ.

Племенник на Хаакенсън, който така и не е срещал чичо си,

попада на разследване за безследно изчезнали през март тази година. Той убеждава баща си и леля си, Лори Систерман, да дадат ДНК проби за разследването. Резултатите се оказват положителни.

Знаем къде е брат ми… Знаем какво се е случило с него… Този човек е бил ужасно чудовище и някак си брат ми е попаднал на него. В автобуса или на някой ъгъл той просто е бил на грешното място по грешното време“, казва Лори Систерман пред местен вестник.

Джеймс е втората идентифицирана жертва от тези „без имена“

от 2011 г. насам, когато разследването по случая е обновено, за да се направят ДНК тестове, да се разкрият самоличностите на осемте неидентифицирани жертви и да се даде покой на семействата.

Кой е Джак Изкормвача остава тайна завинаги

През 2011 г. осем тела са ексхумирани, а разследващите събират ДНК проби от колкото се може повече семейства в областта, от които през 70-те години е изчезнал младеж. Първата идентифицирана жертва е 19-годишният Уилям Бънди, изчезнал през октомври 1976 г.

Джон Уейн Гейси е обикновен съсед, който организира квартални партита,

занимава се с доброволческа дейност и дори влиза в ролята на клоун, за да забавлява малчуганите на детски партита. Това, което никой не подозира, дори и собствената му съпруга, обаче е, че той крие ужасяваща тайна.

Джон Гейси до първата дама Розалин Картър/ Джон Гейси облечен като клоун за детско парти.
Джон Гейси до първата дама Розалин Картър/ Джон Гейси облечен като клоун за детско парти. Източник: Wikipedia

За период от шест години, започвайки през 1972 г., Гейси изнасилва и убива 33 тийнейджъри и млади мъже. Серийният убиец е разкрит през декември 1978 г., когато 15-годишно момче, последно видяно с него, изчезва безследно. Полицията прави обиск на вилата на Гейси в Чикаго и открива много повече от едно изчезнало момче – 29 трупа.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 5 ОТ НАЙ-УЖАСНИТЕ СЕРИЙНИ УБИЙЦИ В БЪЛГАРИЯ

Част от идентифицираните до 1980 г. жертви.
Част от идентифицираните до 1980 г. жертви. Източник: Wikipedia

Тялото на Хаакенсън е открито в импровизиран гроб в двора на убиеца. Когато в национален ефир става ясно, че е заловен серийния убиец Гейси, майката на Джеймс отпътува за Чикаго, за да се опита да идентифицира сина си сред откритите жертви.

Труповете обаче са намерени в напреднал стадий на разлагане и разпознаване е невъзможно, както и единствения друг метод за идентификация по това време, а именно зъбен анализ.

Докато смъртта ни раздели – ужасяващи двойки серийни убийци

Радвам се, че майка ми я няма, за да не трябва да разбира какво ужасяващо нещо се е случило със сина и… от друга страна тя си отиде, без да знае къде е той“, казва сестрата на момчето.

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

В следващото видео вижте неразкритата загадка на серийния убиец Зодиак: