Гергана Стоянова: Ролята на Поли е голяма победа
Източник: netinfo
15

Г одината ѝ тръгна ударно с два проекта - участие в седми сезон на хитовия медицински сериал "Откраднат живот" и сутрешно предаване в новоизгряващата телевизия "Българе". За Гергана Стоянова няма спирачки. Трудностите по пътя я вдъхновяват, а многото ѝ всекидневни ангажименти я надъхват още повече да продължава напред.

Денят ѝ започва с тренировка в 7 ч. сутринта и продължава до късните часове, поставяйки я в различните роли на майка, актриса, водеща.

"Никога не кроя планове и си мисля, че когато си готов за нещо, то се случва. Старая се да правя по най-добрия начин това, което правя в момента и то ми помага да минавам със стъпало или две нагоре, зависи от темпото, с което работя. И ме вдъхновява".

Източник: Личен архив

Остава ли време за самата нея в този натоварен график и защо определя героинята си Поли в "Откраднат живот" като победа, разберете от интервюто с Гергана Стоянова за Vesti.bg.

- Влизаш в най-любовния сезон на сериала, но като че ли за твоята героиня нещата съвсем не са розови. Трудно ли ти беше да влезеш в образа на тази жена?

- Изобщо не ми беше трудно. Тя има една реплика: Раздялата е нещо, което си мислех, че се случва на другите хора, но никога не може да се случи на мен. В това отношение тя е абсолютно спокойна във връзката си, въпреки че съпругът ѝ Орлин (бел. ред. в ролята е Мартин Герасков) е с 10 години по-млад от нея. Но тя до такава степен му е вярвала, че се е занимавала единствено и само с професията си. Затова когато се случва тази катастрофа, за нея е като удар. Трагедия, която преобръща живота ѝ.

Източник: NOVA/Красена Ангелова

Това се случва много често на хората. Това ние наричаме екстремална ситуация. Как ти би действал в такава ситуация. Аз си мисля, че много от хората не са подготвени за екстремални ситуации. Ние трябва да подготвяме децата си за такива ситуации още в училищна възраст. Трябва да учим децата си да държат мозъка си буден към удари, които съдбата им поднася, защото ние ежедневно се сблъскваме с хора, които не могат да преживеят такива моменти.

- Такава ли си в реалния живот, или по-скоро се учиш да бъдеш?

- На мен ми се случват много неща, защото аз не се спирам. По някакъв начин си ги търся. Защото когато се хвърляш към предизвикателствата, а аз непрекъснато го правя, кой може да ти каже, че пътят не е трънлив. И когато ти живееш по този начин, непрекъснато на гребена на вълната, няма как да не обръгнеш (както казваше баба ми). Няма как да не се научиш, че препятствията те правят по-силен.


Това е велико нещо, да започнеш да усещаш силата в себе си. Усещайки я, колкото и крехка да ти е физиката на жена, се чувстваш непрекъснато като победител.


- Сега почувства ли се готова за ролята на Поли?

- Готова... не в смисъл "готова съм за тази роля", а готова за това на кастинг да се представя добре и да ме изберат. Това са различни неща. Много колеги, талантливи актьори не могат да се представят добре на кастинг, самата аз непрекъснато съм се явявала на кастинги за последните 20 години, но не съм била готова, абсолютно съм убедена.

Източник: Личен архив

Готова психически, свободна и спокойна да се явя на кастинг, това ми се случи през януари. След него разбрах от Ралица Паскалева, че са пробвали доста актриси за тази роля. Мен ме одобриха 4 дни преди снимките да започнат. Победа си е! Страхотно се чувствам! Първо, за това, че са ме избрали и второ, заради екипа, с който работя. Хората на терен са като часовников механизъм.

- Каква е Поли в твоите очи? На екран ти си супер магнетична, сякаш няма нищо друго.

- Бях на снимки с Владо Карамазов и той ми каза: Гери, тази роля за теб са я написали, аз мисля, че си такава в живота. Според мен нищо не може да те събори! И аз казвам: Как? Събарят ме много неща, но аз се вдигам и за различните препятствия, ми трябва различно време.

Източник: Личен архив

Поли е изключително мила и деликатна жена; изключително морална, с чувство за хумор; нежна и състрадателна; човек, който държи на фините отношения между хората. Тя е изключително предпазлива да се намеси в нечии чужди взаимоотношения.

Да, тя все още не е разбрал за съпруга си и Галя, и не знам как ще постъпи тогава. И какво ще се отключи в нея. Още една екстремална ситуация. Фантастично е, когато героят ти попадне в такава ситуация, защото ти трябва да прецениш как би реагирал.

- Как Поли ще реагира на новината за изневярата на съпруга си?

- Час преди да дойда тук прочетох как тя научава, но не съм видяла следващите сцени. Изключително ми е любопитно да видя какво ще направи. Особено предвид факта, че Поли харесва Галя.

Източник: Личен архив

- Можеш ли да кажеш, че Поли е ролята на живота ти?

- За героинята още не мога да го кажа.


Събитието на годината за мен е да открия такива професионалисти, с които съм на терен.


Двамата режисьори, с които работя, Павел Веснаков и Димитър Димитров са нещото, от което българското кино се нуждае – младата вълна! Това са режисьори с достатъчно опит, с които се чувстваш спокоен на снимачната площадка.

Гергана Стоянова в студиото на сутрешното си предаване
Гергана Стоянова в студиото на сутрешното си предаване Източник: Личен архив

- Снимачната площадка на "Откраднат живот" не е единствената за теб в момента. Разкажи ни повече за новия си проект - сутрешното предаване в националната телевизия "Българе" - "ПО-ИНАЧЕ с Гергана"?

- Там нещата не бяха въпрос на кастинг, а на съдба. Преди 15 години се запознах с ансамбъл "Българе" и станах пиар на формацията. В този период ние успяхме да направим така, че няма човек в България, който да не е чувал за тях. Аз работя с тях, защото вярвам в тяхната кауза.

Тук става въпрос за хора, които се обичат помежду си и се опитват да направят положителна телевизия. В която ние ще съобщаваме всички новини, но от положителната гледна точка. 

Източник: Личен архив

- Остава ли време за самата теб сред толкова проекти, работа и ангажименти? Ти си майка и на две деца.

- Никакво време няма за мен. Искам да имам по 3 часа всеки ден, в които да мълча, нищо да не правя само да пия чай по пижама вкъщи. Това ми липсва много.

Дъщеря ми учи в Англия от 12-годишна, сега е на 17, остава ѝ една година в колеж и после иска да учи архитектура. И знам, че ще успее. Тя е един от най-упоритите, последователни, ученолюбиви и честни хора, които познавам. Истинско чудо е, че аз съм я родила.

Източник: Личен архив

Живея със сина си, който учи немски. Той е изключително чувствително и мъдро дете, мисля, че това е новото поколение деца, които те свалят на земята с една дума. 

Аз се опитвам да уча децата си не просто да грабват възможностите, които им се предлагат, а сами да си ги търсят! В това се полага основата на успеха!

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Коментари 15
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

15 коментара
 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Сините в Hell's Kitchen загубиха Славейко и получиха Симона

Любопитно Преди 6 часа

Мони получи място в синия отбор по желание на своя любим Митко

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Главчев: Не се съмнявайте в българската подкрепа за Украйна

Свят Преди 8 часа

Белгия и Чехия призоваха за нови европейски санкции като противодействие на руската намеса

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Фидан: "Хамас" разпуска военното си крило след независима Палестина

Свят Преди 11 часа

Турският външен министър се срещна в Катар и с лидера на палестинската ислямистка групировка

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

Парламентът одобри Национална здравна стратегия 2030

България Преди 11 часа

Националната здравна стратегия 2030 посочва конкретните резултати, които трябва да бъдат постигнати

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

Съдът пусна мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит

България Преди 12 часа

Димитров наистина страда от психично заболяване

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Стефани след Hell’s Kitchen: Сарамандов ми е най-добър приятел!

Любопитно Преди 12 часа

Водещият Станислав Иванов разкри, че Стефани е участвала в клип на Криско

Нови мащабни санции срещу Иран

Нови мащабни санции срещу Иран

Свят Преди 12 часа

САЩ налагат санкции срещу иранската програма за безпилотни летателни апарати

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Идва ли нова пандемия, СЗО бие тревога за птичият грип

Свят Преди 12 часа

СЗО определи ставащото като повод за "изключително притеснение"

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

"Ръцете ни са на спусъка": Иран предупреждава, че знае къде са ядрените обекти на Израел

Свят Преди 13 часа

Върховният лидер аятолах Али Хаменей има последната дума за ядрената програма на Техеран

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

Илва Йохансон: Очакваме пълното присъединяване на България към Шенген

България Преди 14 часа

Йохансон: Ние работихме за това заедно, но не сме доволни

Това е най-тъжната снимка на годината

Това е най-тъжната снимка на годината

Свят Преди 14 часа

"Тази жена привлече вниманието ми, тъй като държеше тялото на малкото момиченце и отказваше да го пусне"

Женско лице

Как ще изглеждаме след 1000 години? Резултатът е шокиращ

Технологии Преди 14 часа

Замисляли ли сте се колко плашеща е всъщност модерната еволюция

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

Радев: Присъединяване към еврозоната по-късно през 2025 г.

България Преди 14 часа

Радев коментира и все още растящия сектор на ипотечното кредитиране

а

Мракът се завръща: Обявиха премиерата на „Гарванът“

Любопитно Преди 14 часа

Повече информация за дълго чакания филм четете в следващите редове

Оставете на хората малко лично пространство, моля!

Какво е "Хотел за възрастни" и провокира ли твърде шумна атмосфера във ваната?

Любопитно Преди 15 часа

Добре де, и при вас, и при нас основната идея е една и съща