Още по темата

Приложенията на Google са почти навсякъде, в което и устройство да погледнем. Те са във вашия смартфон, в колата ви, може би дори във вашия часовник. Но най-популярно сред потребителите си остава използването на търсачката на Google на настолния компютър.

В Русия Google беше глобен с 6,75 млн. долара, след дело, заведено от собствениците на местната търсачка Яндекс, които обвиниха американската компания в злоупотреба с монополно положение - вижте във видеото.

Ако все още не сте попитали друга програма да отговори на вашите въпроси, вече е време да преосмислите решението си и поне да дадете шанс на други уеб търсачки. Ето и четири причини, според в Smartnews.bg поради които трябва да го направите:

Google проследява всяка ваша стъпка

От там оправдават това проследяване с това, че подпомагат развитието на услуги като Google Now и правят рекламите, които виждаме по-персонализирани за всеки потребител. Някои смятат обаче, че онлайн действията ни, трябва да останат лични.

Източник: ЕПА/БГНЕС

Ако сте точно такива и искате информацията какво правите в интернет да не става достояние на никой друг, но все още държите да използвате Google, може да направите това в „таен прозорец“ или просто да изключите така наречения search tracking.

Няма как да знаем обаче дали това наистина спира следенето. Затова най-добрият вариант е просто да преминете на DuckDuckGo, търсачка, известна с факта, че не събира лична информация от своите потребители.

Google не е толкова умен

Истина е, че Google може да отговори на почти всички ваши въпроси, но понякога това „почти“ не е достатъчно. От друга страна Wolfram Alpha, може да ви даде всякаква информация - от точките, които ще получите за дадена дума на скрабъл, до актуалното местоположение на Международната космическа станция.

Източник: Гугъл

Google е добър в математиката, но изобщо не може да се сравнява с Wolfram Alpha. Умната търсачка може дори да ви каже кои са най-използваните думи в известни литературни творби.

Deep Web – дълбоката мрежа е недостъпна за Google

Източник: ЕПА/БГНЕС

Ако въпреки препоръките да не търсите информация в така наречената „дълбока мрежа“, искате да го направите, Google определено не инструментът за тази цел. Тогава сигурността трябва да е на първо място, защото едно погрешно кликване може дори да ви отведе в затвора. Затова може да използвате гореспоменатата търсачка DuckDuckGo или Grams.

Видео търсачката на Google определено не е най-добрата

Ако искате да получите най-добрите видео резултати Bing е мястото. Там със сигурност ще получите по-добре подбрани видеа. В Bing има и бърз преглед, който определено ще ви спести губене на време в преглеждане на всяко едно видео поотделно.

Видео филтрите също са по-добри. Не е необходимо да влизате в ютуб. Дължината на видеото, датата, резолюцията и източникът могат да бъдат избрани като параметри в падащите менюта в горната част на страницата. Вижте още за търсачките в в SmartNews.bg.