Още по темата

Куче на девет месеца от породата американски молос тежи повече от 80 кг, а е едва на девет месеца, съобщи в. "Дейли мейл".

Изправена на задните си лапи, Ефрат е висока 1,80 м. Тя е селектирана, за да бъде възпроизведен праисторически вид кучета - месопотамски молос, изчезнал преди 7000 години.

Куче с човешко лице завладя интернет

Единствените останки от месопотамския молос са в музеите.

Има сведения, че те са използвани като бойни кучета, но според други теории са били скотовъдска порода. Физическите им характеристики са по-сходни с питбула.

Във видеото горе вижте интересни факти, ако гледате куче вкъщи

Джаред Хоузър, собственикът на Ефрат от Солт Лейк сити, разказва, че на улицата хората обикновено я мислят за възрастно куче.

Той вече се е свързал с Рекордите на Гинес за сертифициране. Колко ще порасне, никой не знае, защото породата е нова. Ефрат е била най-едрата сред братчетата и сестричетата си.

ВИЖТЕ ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА ИЗОСТАВЕНИТЕ КУЧЕТА - ПРЕДИ И СЛЕД ОСИНОВЯВАНЕТО В СНИМКИ

Американският молос е селектиран от две породи мастиф - английски и неаполитански. Породата е добродушна и лоялна, като кучетата са отлични пазачи.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.