Колкото и страхотно да изглежда идеята за многостепенно меню и домашен десерт за вечеря, е почти невъзможно за постигане в работен ден.

Ето защо любимите рецепти на вечно заетите кулинари се приготвят за не повече от 30 минути.

Днес ви представяме 3 от тях, за да изненадате семейството с нови, но все толкова бърза вечеря.

Яйца с домати на фурна

Източник: Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:
12 яйца
6 домата
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Доматите се нарязват на дебели кръгчета.

Запържват се в силно сгорещено олио само от едната страна.

Подреждат се в намазана с масло тавичка със суровата страна надолу. Овкусяват се със сол.

Отгоре се чукват яйцата. Ястието се запича за 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Подправя се със сол и черен пипер. Поднася се, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Студена супа от царевица с босилек

Източник: Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:
3 кочана млечна царевица
200 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
1 скилидка чесън
1 лайм
1/2 малка глава червен лук
1/2 връзка пресен босилек
3 с. л. зехтин (студено пресован)
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Зърната царевица се отстраняват с нож и се накисват за около час в сока от лайм.

Изсипват се в блендер, добавят се листата босилек, едро нарязаният лук, скилидката чесън, млякото, сметаната, сол и черен пипер на вкус.

Супата се пюрира и се прецежда. Сервира се, поръсена със зехтин.

Ризото със спанак и гъби

Източник: Thinkstock/Guliver

Необходими продукти:
300 г ориз „Арборио“
400 г печурки
100 г спанак
600–700 мл зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук
2 стръка естрагон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват до златисто в 30 мл зехтин.

Добавя се оризът и се разбърква добре.

Малко по малко, при постоянно бъркане, се налива горещият бульон.

Спанакът, магданозът и естрагонът се пюрират в 50 мл бульон.

Гъбите се нарязват на четвъртинки и се запържват до златисто в останалия зехтин.

Спаначеният сос се сипва в ризотото, разбърква се и след минута съдът се дърпа от огъня.

Добавят се гъбите и отново се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.

Почерпете още идеи:

Пригответе хрупкави пилешки бутчета с чипс

Пригответе кюфтета по датски

Как се правят „дупени картофи“

Бързи и вкусни гризинки - как да си ги направим