Още по темата

Затворник опитал да ограби 17-годишно момиче в Горна Оряховица и я нападнал с нож. 

34-годишният мъж проследил момичето до входната врата на жилищна сграда. След като я заговорил, насочил към лицето й нож и поискал два лева, съобщиха от полицията във Велико Търново. 

Нападателят е нанесъл на момичето прорезни рани на ръцете и охлузвания в областта на шията.

След разследване горнооряховските криминалисти са установили, че извършителят е от Русе, осъждан за идентични престъпления и излежаващ присъда в Ловешкия затвор.

В същия ден мъжът бил пуснат в отпуск. С влак се придвижил от Плевен до Горна Оряховица, откъдето си набавил ръкавици и нож.

Задържан е за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

В началото на миналата година 40-годишният рецидивист Илиян Здравков ограби и уби 23-годишната студентка Вероника във Велико Търново. След като захвърлил тялото в река Янтра, той се качил на влака и на гарата в Горна Оряховица направил опит да изтегли пари с дебитната карта на своята жертва. Видеокамери на банкомата и гарата са заснели Здравков, след което той е издирен и е арестуван. Към онзи момент Здравков е имал шест влезли в сила присъди. Лежал е в затвора над 15 години, излязъл е през януари 2015 г., а от февруари 2015 г. е издирван, за да изтърпи ново наказание.