Още по темата

За съжаление в България има много случаи, когато родители оказват насилие или не полагат грижи са собствените си деца. През последната година социалните работници, учителите и полицаите, издирващи отпадналите от образователната система ученици, са намерили 156 деца в риск, като 44 от тях са изведени от семействата им, съобщи пред NOVA заместник-министърът на образованието Деница Сачева. 

Социалните влизат в дома на пострадалите близначета от Пловдив

След тормоз на деца в детска градина: Човек с две лица

Сестра в детска градина: Отвратително говедо!

Тя коментира и случая, при който майка държи трите си деца, на 13, 14 и 18 г., затворени в една стая и не ги пуска нито да играят с връстниците си, нито да посещават училище. Според Сачева действията на тази жена са не само незаконни, но и противоконституционни.

"Минималното, което може да се направи, е родителите да бъдат глобени”, поясни зам.-министърът на образованието

В рамките на кампанията за връщане на децата обратно в училище са обходени над 185 хиляди адреса в България, посочи Сачева. Обратно в клас са върнати над 17 хил. ученици.

„Камери в училище не трябва да има, защото те не помагат за решаване на съществения проблем. Това няма да даде превенция от насилието спрямо децата, а и спрямо учителите. С камерите само ще констатираме”, смята заместник-министърът на образованието.

„В момента върви процес на обругаване на учителската професия, който е абсолютно неприемлив. Виждате, че проблемите са много сериозни. Не може да очакваме от един учител да се справи с всички тези социални драми, които виждаме в обществото", допълни тя.  

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини последвайте страницата ни в Instagram.