Още по темата

Голямото предпразнично пътуване започна днес. Колони от автомобили вече предизвикват задръствания на изходите на София.

Очаква се днес и утре сутринта 450 хиляди души да тръгнат по пътищата на страната и към Гърция.

В последния работен ден за седмицата хората потеглиха, за да се възползват от четирите почивни дни по случай 22 септември Деня на независимостта на България.

От МВР уточняват, че трафикът се очаква да бъде най-интензивен по пътят София – Перник – Благоевград – Кулата.

Много от хората са решили да почиват в съседна Гърци, възползвайки се от последните топли дни.

Те обаче могат да бъдат неприятно изненадани. Ремонтират се тунелите Витиня и Ечемишка на магистрала „Хемус“. На магистрала „Тракия“ се очаква затруден трафик заради ремонти на моста до село Труд и моста над Стряма. Ремонт има и на магистрала „Струма” край Благоевград.

Гръцката морска федерация пък обяви национална стачка, която ще спре фериботите в страната на 23 и 24 септември.

Синдикатът на пристанищните работници на Кавала увери, че няма да се включи в стачните действия и линиите Кавала-Керамоти - Тасос и Александруполис - Самотраки ще работят. Все пак всички българи, които поемат към Гърция трябва да имат едно наум.

От Министерството на външните работи съветват при необходимост те да се обръщат за съдействие към дипломатическите и консулски представителства на България в Гърция.

От 16 ч. до 20 ч. днес се ограничава движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в България. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и по-спокойно пътуване за предстоящите четири почивни дни.

По натоварените пътни направления е създадена организация с полицейски екипи, включително от „Охранителна полиция“, като за днешния ден и за 25-ти септември основното задължение на полицейските служители ще бъде да подпомагат движението, ако се наложи и да го контролират.

От 22 до 25 септември пък на територията на страната ще се проведе „Алкохол и неправоспособност“ с цел превенция срещу недобросъвестни водачи.