Още по темата

„БСП винаги е била най-демократичната партия, проведохме демократична дискусия. Не за пръв път бившият и настоящият лидер са на различни мнения. Националният съвет се произнесе, имаме позиция, утвърдена с мнозинство”. Така Кристиан Вигенин коментира решението на БСП да не подкрепи ратифицирането на Истанбулската конвенция пред "Здравей, България" по NOVA.

Относно мнението на лидера на ПЕС Сергей Станишев, че това ще бъде лош знак, Вигенин заяви:

„ПЕС не е Коминтерн, партиите в рамките на ПЕС имат право на различно мнение”.

Що се отнася до насилието над жените, Вигенин обясни, че БСП започва работа и ще внесе много скоро предложения за промени в българското законодателство, за да изпълни страната ни целите на Истанбулската конвенция. 

БСП се обърка с „третия пол”

Призна ли правителството на Борисов третия пол

Относно твърдението, че се въвежда трети пол или се легализират хомосексуални бракове, Вигенин, че в конвенцията има няколко параграфа, където има двусмислени формулировки, използвани от противниците на конвенцията.

„Самият факт, че конвенцията дава възможност за разнопосочно тълкуване показва, че тя по своя характер не е съвършена”, коментира Вигенин. 

Вчера от ГЕРБ казаха, че ще има отворен дебат за Истанбулската конвенция в сряда. 

За вота на недоверие, който БСП ще внесе,

депутатът коментира, че социалистите търсят „категорична промяна в управлението, в политиката, докато, струва ми се, към този етап ДПС са по-склонни да крепят статуквото и да насочват политическия огън към младшия партньор, за тях ГЕРБ са напълно приемливи като управляващи”.

„Нашите мотиви за внасяне на вот на недоверие на 17 януари са готови. Те се отнасят до структурни неща и политиката, която не води до резултати с корупцията като например източване на средства от Здравната каса. Правителството покровителства голямата корупция”, заяви Вигенин.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК