Още по темата

"Към 1989 г. всички, които са били на около 35-40 години са минали през БКП. Хората, които са били на една по-зряла възраст всички почти са били членове на БКП. Партията беше държавата". 

Това изказване на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов по NOVA вчера предизвика доста критики. Сред тях и на подкрепящия управлението Патриотичен фронт в лицето на Красимир Каракачанов. 

Цветанов направи този коментар по повод партийното минало на кандидата на ГЕРБ за президент Цецка Цачева. Цветанов припомни, че дори Иван Костов е бил член на БКП.

Как се развихри интернет за Цецка Цачева

"Това не е вярно. В България, че не са били всички членове на БКП, е повече от ясно. От 9 милиона един милион да са били членове на БКП. Това не е било задължително, е повече от ясно", коментира Каракачанов пред "Здравей, България" днес. 

"Убеден съм, че ще стигнем до балотаж", заяви още Каракачанов, който е лидер на ВМРО и кандидат за президент. 

Той призова всички кандидати за президент да се включат в предизборен дебат. „Ако искаме изборите да бъдат нормални и честни, ако искаме българските граждани да бъде максимално информирани кой какво предлага и за какво се бори, аз мисля, че дебатът е задължителен. Всяко едно бягане от дебати е проява на слабост”, заяви Каракачанов. 

„Искам да призова българите да гласуват, защото иначе отново етническият вот и купеният вот ще решат изборите”, каза още той.