Още по темата

„Едва ли тази информация е изтекла нарочно, просто е имало абсолютно непрофесионално отношение към този въпрос”, коментира в „Здравей, България” по NOVA вицепремиерът Красимир Каракачанов, появилите се в медиите данни, че убитият бизнесмен Петър Христов е сътрудничил за разкриването на организирана престъпна група.

Застреляха бизнесмен, свързан с ГЕРБ, в София

Валери Симеонов във "Фейсбук": Йончева лъже

Протести „откриват“ българското европредседателство

„Една от версиите, по които се работи, на мен тя ми изглежда доста сериозна, е убийство като отмъщение от престъпния свят”, посочи Каракачанов. „След изтичането на информацията, че той е способствал за залавянето и осъждането на тези хора, мисля, че това е най-логичната версия”.

Каракачанов поясни, че информацията е изтекла от бивш служител на МВР и добави, че това, че това, че подобни данни излизат от органите на полицията е „по-страшно”, от факта, че престъпниците запазват влиянието си, когато са в затвора.

„По-страшният извод е това, че хора, които са били призвани и са работили в органите на сигурността, абсолютно безогледно разкриват подобна информация, която както виждаме застрашава живота на нормални български граждани, които са съдействали подобни групи да бъдат в затвора”, категоричен е Каракачанов.

Според Каракачанов не е случайно, че Петър Христов е убит точно в началото на българското председателство на ЕС.

„Престъпният контингент има интерес да дискредитира държавата точно, когато фокусът на внимание е върху България”, смята той. „Над 60 чужди медии са акредитирани само за утре в България. Когато пред обектива на световните медии успееш да дискредитираш едно правителство, те (престъпниците – бел. ред.) го смятат за успех”, посочи вицепремиерът.

„Няма да са единствените, които ще използват фокуса върху България, за да се опитват да дискредитират правителството”, подчерта Каракачанов. „Всеки смята, че когато има европредседателство, че когато има чужди медии, правителството ще кляка. Аз мисля, че не е така и не трябва да кляка”.

Вицепремиерът коментира и обвиненията на депутата от БСП Елена Йончева, че оградата по границата с Турция е неефективна.

„Да се казва, че оградата е неефективна е несериозно”, смята Каракачанов. „Аз имах една къщичка, 60 квадрата, свлачище я отнесе. Кой е виновен? Предишната дупка, която показа тя (Елена Йончева – бел. ред.), беше следствие от наводнение”.

Според вицепремиера няма непреодолима ограда, но има хора, които охраняват съоръжението и ако го нямаше, страната ни щеше да бъде отворена за имигрантите.

 „България трябва да развива добри отношения с Турция. Турция е наш съсед. Турция е огромна държава, с огромна военна мощ и пазар за нашия бизнес. България трябва да развива добри отношения, но на равнопоставена основа и на базата на взаимно уважение”, заяви Каракачанов.

Той коментира и втория кабинков лифт в Банско. Според вицепремиера „няма да се застроява нещо друго”.

„Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два”, заяви Каракачанов. „На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една група хора да говорят от тяхно име и „да се грижат за техните интереси”.

„Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин”, каза вицепремиерът и добави, че ако в проекта да има нещо повече от втори кабинков лифт, той лично ще гласува против и ще се извини на „зелените”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК