Още по темата

Самият Николай Димов е поискал да бъдат поставени т.нар. свински опашки на ръцете, краката и врата му, като целта била да ги скъса с мускулите си. Това било част от шоу, в което трябвало да участва след няколко месеца. 

Това е версията на защитата на 52-годишната варненка Анита Мейзер,

която е в ареста за причиняване на смърт по непредпазливост на 12 години по-младия от нея Николай Димов, с когото са сключили брак на Хаваите. 

По-рано адвокатът на Мейзер посочи, че тя не е причинила смъртта му умишлено и че не е станало по време на груб секс. 

Анита Мейзер: Не съм убила мъжа си. Аз съм жена и майка

"Категорично е доказано, че няма умишлена смърт, т.е., че няма умисъл в действията. Категорично е доказано, че смъртта е настъпила вследствие на асфиксия без видими белези на борба. Според материалите на делото поставянето на "свинската опашка" е по взаимно съгласие и няма как да бъде по друг начин".

Това заяви адвокатът на Анита Мейзер Росен Желязков пред "Здравей, България" по NOVA

"Той е изключително силен човек. Няма как той да бъде подчинен на тази жена, която вчера видяхте в залата", допълни юристът. 

Една от версиите за поставянето на въпросната примка е сексуална игра, при която целта е да се достигне възбуда, но Мейзер не знаела кога да спре. Адвокатът посочи, че е прочел обясненията на Анита, но отказа да ги сподели.

Анита Мейзер в снимки

"Категорично не става дума за груба сексуална игра", обаче посочи той. 

Вчера стана ясно и че на Мейзер е повдигнато обвинение за предлагане на подкуп на длъжностно лице полицай. При гледането на мярката й в съдебна зала се разбра, че тя е започнала с увещанията още по телефона с подаването на сигнала, като е започнала от 10 000 евро и е стигнала до 30 000 евро. Съдът й наложи най-тежката мярка - задържане под стража, за да не се укрие или да избяга в Америка, тъй като има и американски паспорт, който не бил намерен при огледа.

Източник: Facebook

"В обществото се насажда мнение, че едва ли не това деяние е доказано. 

Ние за обвинението за подкуп научихме буквално два часа педи съдебното заседание. Не съм слушал диска, но съм чел протокола за разпит на служителя, който е поел обаждането", посочи адвокатът й. Освен това нямало други свидетели освен заинтересованите лица. 

По думите му тя имала мотив да се потули станалото заради агресивното поведение на медиите към нея. 

Защитникът посочи, че няма доказателства, че тя разполага с тази сума. 

Нова теория: Анита Мейзер убила мъжа си от ревност

За това обвинение я грози затвор до 10 години и 15 000 лв, а за горното - за убийство по непредпазливост - от 2 до 8 години. 

„Шокиращо е, че мярката домашен арест полицията не може да я изпълнява.

Това означава, че няма гривни, които да следят дали тя излиза от дома си. Какво значи това? Има си технически средства за тази мярка на арестантите”, коментира още адвокатът на Анита Мейзер.

Примомнете си коя е Анита Мейзер: 

Анита Мейзер твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч през нощта в събота, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда близо до "Евксиноград" край Варна да говори с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв. Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента. Това е лесно доказуемо, защото цялата кооперация е опасана с видеонаблюдение, камери има и в асансьора, както и на етажа на Анита. Освен това до нейния апартамент се стига само с асансьор, за който трябва човек да има чип или да бъде извикан от горе. Доказано е, че никой друг не е влизал в дома им.

В понеделник стана ясно обвинението, което ѝ е повдигнато – по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда.