Още по темата

Водещата версия към момента защо 45-годишният от Шумен, задържан за убийството на жената, с която живеел на семейни начала, са пари. Железарят от Шумен беше задържан за 72 часа, след като в дома му беше намерено разфасовано тяло на 49-годишната Галя. 

Преди 6 месеца бившата учителка, завършила българска филология в Шуменския университет, напуснала дома на мъжа си Стефан, с когото живеела от 18-19 г. Точно по това време тя се върнала от Канада и заживяла във Варна, предаде "24 часа". 

Не се знае как се е озовала в бившия си дом в Шумен, където е станала трагедията. Имаше съмнения, че е била убита във Варна и донесена от Стефан тук, но тези факти не се потвърдиха.

Слухът за парите е тръгнал, защото преди 2 седмици Стефан е видян от свидетели във Варна да излиза от квартирата на Галя с голям куфар. Засега сигурни източници заявиха, че скандалът между двамата тръгнал за тези пари. Не е ясно как Стефан ги е взел и веднага с тях си купил “Форд Фокус” сив металик. 

Мъжът разфасовал тялото в 5 чувала. В една от тях дори намерили касовата бележка, датата и магазина, от който той купил черните чували. Това направил на 18 август, четвъртък.