Още по темата

Всички студенти, за които се твърди, че са записани по втория начин в Медицинския университет в София, са първи курс. Това заяви бившият ректор на висшето училище акад. Ваньо Митев. Така той обясни, че подобен казус не е имало по негово време.

Въпреки това Митев е обвиняем по това разследване - полицията запечата кабинетите на ръководители и административни служители на Медицинския университет в София на 19 януари. Акцията на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП бе срещу организирана престъпна група, извършвала нерегламентиран прием на чуждестранни студенти.

Твърди се, че граждани на държави

извън ЕС са приемани "проформа", за да започнат след това работа в съвършено други сфери и след това да кандидатстват за гражданство - без нито ден в университета. Проверяват се студенти, преподаватели и администрация.

В момента срещу Митев се води и друго дело за безстопанственост.

Като негов свидетел присъства и шефът на фирмата посредник, набирала чуждите студенти, за които се твърди, че са плащали по 50 000 евро, за да бъдат приети. Анастас Циканделов, жена му и синът им са сред обвиняемите за нерегламентираното записване на студенти. Той е и човекът, за когото от прокуратурата обясниха, че е отправял заплахи.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram