Още по темата

Тази нощ "Слънчев бряг" се превърна в синоним на нормален и тих европейски курорт, написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във "Фейсбук".

В поста той разказва, е изминалата нощ е бил на проверки в Слънчев бряг.

Акция на данъчните затвори 7 хотела по морето

"В 1 през нощта събрахме хората от всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг, където ги разделихме на две групи съвместно с полковник Рачев, заместник-началник на ОД Бургас. Започнахме мащабни изненадващи проверки, като първият удар беше върху прословутия "Оксижен" на известната пазарджишка мутра Божо „Кравата“, пише Симеонов.

Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията, пише още Симеонов.

Станислав Пеев, известен като DJ Станчо, се оплака във "Фейсбук" че е бил арестуван: "Приятели,снощи бях арестуван и унижен публично ,пред пълен клуб в Слънчев Бряг,..отнети са ми лични вещи( Лаптоп и зарядно) ,без адекватно обяснение от РУ Несебър Сл. Бряг,....написаха ми 2броя наказателни постановления ,..едното за това ,че пускам музика (това ми е професията), 2рото постановление и ареста, са вследствие на това ,че отказах да предам Лаптопа доброволно,..."

От пресцентъра на МВР съобщиха, че при проверката са иззети три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения.

Полицаи претърсиха къмпингуващите на „Корал“

В проверката са участвали служители от МВР, НАП, Агенция „Митници“, Регионалната инспекция по околната среда, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда.

Проверките са системни и целят спазване на законовите изисквания в търговските обекти, посочват от МВР.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж "Равда-Академика".

При проверката било констатирано, че информационните табели за зоната за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги са стари и не дават вярна информация.

Установени са и проблеми с плажните принадлежности, които туристите плащат. Голяма част от чадърите в платената зона са в изключително лошо състояние, е установила Ангелкова. На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние, е заявила тя, цитирана от пресцентъра на министерството.

Източник: БГНЕС