Още по темата

Премиерът Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март т. г. на ГКПП Аерогара София, съобщиха от правителствената информационна служба.

Премиерът е разпоредил на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания.

Той е разпоредил също в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й.

40 пасажери влезли у нас без проверка на Летище „София“

В петък БНР съобщи за случай от 20 март - след кацане на самолет от Париж и преминаването на пътниците, в кабинките за гранична проверка нямало служители на Гранична полиция. Така около 40 от пътниците в самолета са влезли в страната без да бъдат проверени.

Вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че е започнато

дисциплинарно производство спрямо общо 13 служители,

включително и ръководителите на смяна, на ГКПП-Аерогара София и на РДГП-Аерогари. Те ще бъдат отстранени от работа, и на тяхно място ще работят подготвени екипи от Бургас и Варна.

Седем гранични полицаи са служителите, които не са изпълнили своите служебни задължение при пристигането на самолета.

Очаква се да бъдат проведени проверки защо служителите от Гранична полиция не са били на работните си места, като министърът на вътрешните работи съобщи, че най-вероятно ще има дисциплинарно уволнение.

Повечето от служителите са съобщили, че са напуснали работните си места, поради хигиенни причини.

"Въпреки грубата грешка, границите ни се пазят добре. В наш интерес е бързо да изчистим случая и да докажем, че границите са сигурни", заяви вътрешният министър. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини и любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram