Още по темата

Уникална сватба сред Панагюрското съкровище - първата венчавка в залата трезор в Историческия музей - Панагюрище е факт. 

В събота младоженците Диана Иванова и Георги Тренков си казаха "Да" в залата трезор в музея, която веднъж в годината приютява оригиналите на 9-те златни съда. 

Диана от София и Георги от Пазарджик избират музея след като посетили уникалната зала и вече решили на 100%, че искат да е там.

"Избрахме си Панагюрище,

защото хората реагираха сърдечно и бързо, така че след първата ни среща бяхме спокойни за мястото", сподели пред Vesti.bg Диана.

Така двамата влюбени споделят щастливия ден с гостите си насред златните копия, изработени от експерти от НИМ. 

Източник: Балевски Фотография

По думите й всичко по организацията на сватбата в музея било песен, защото "когато контактуваш с хора, които си влагат сърцето в работата, всичко е лесно".

"А всички от Панагюрище ни показаха какви сърца имат. Съкровището заслужава да е в този град, защото жителите му са съкровище. А и ние намерихме нашето, така че няма по-голямо щастие", категорична е булката.

Директорът на музея доц. д-р Атанас Шопов посочи, че често има изнесени венчални церемонии, но тази сватба била първата в залата трезор. В момента там се намира копието на уникалното Панагюрско златно съкровище. 

Уникалният трезор е с бронирани цилиндрични витрини и посреща всяка година оригинала на съкровището обикновено през юни.

Наемането на музейните помещения струвало 100 лв., а решение за това взима общинският съвет. Директорът обаче е щастлив, че музеят е арена на толкова любов. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram