Още по темата

Присъдата на печално известният „туроператор“ от Кочериново Спас-Александър шокира една от измамените от него – учителката му по музика в Благоевград Радка Тодорова, която пред камерата на „Здравей, България” по NOVA изрази възмущението си и смята, че бившият ѝ ученик ще продължи да мами хора, когато излезе на свобода.

„Възмутена съм от това правосъдие – толкова измамени и да му дадат само седем месеца”,

коментира Тодорова. Тя допълни, че никой не се е свързвал с нея, за да ѝ върне парите, с които е измамена, и е научила от телевизията, че излиза от ареста.

Версията на обвинения за измами във „Фейсбук”: Искал уважение

Разбраха кой е човекът на снимките на "Александър"

"Александър", който окраде десетки и измами медиите

Радка Тодорова е убедена, че Спас-Александър не работи сам и става въпрос за схема, по която ще има още измамени. „Той просто ще продължи, вече е в схема. Сигурна съм 100%, че не работи сам.

Това е една огромна схема, която ще продължава да мами държавата“,

категорична е учителката.

Адвокатът на мъжа от Кочериново проф. д-р Георги Ценев заяви в петък: „Спас Василев е един изключително интелигентен човек. Съжалява за случилото се. Негови приятели събраха по 100-200 лева и ми преведоха 2 000 лв., за да мога да възстановя парите. Той няма пари“.

Той изтъкна, че сделка с прокуратурата не е възможна, ако пострадалите не са обезщетени. Учителката на Спа обаче е категорична, че тя и приятелите ѝ, които е подвела да се запишат на екскурзия, не са получили никакви пари.

Спас-Александър излиза на свобода през май въпреки десетките жалби към него. Той стана известен в края на миналата година, когато десетки хора се оплакаха, че са купили, но не са получили самолетни билети.

Продажбата ставала в социалната мрежа Фейсбук през фалшив профил. Миналата седмица той успя да сключи споразумение с прокуратурата за две от измамите. Спас вече шест месеца е в ареста и само след още един месец ще е свободен.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.