Още по темата

Мъжът, който преди 14 години уби бащата на вицепрезидента Илияна Йотова – кмета на Сливница д-р Малин Тодоров, е поискал да бъде помилван от самата нея, съобщава в. „24 часа“.

Това е най-големият удар, който съм получавала в живота.

Баща ми беше убит във влака за Сливница. Не си позволих да изпадам в депресия, да се самосъжалявам. Каква ирония на съдбата! Преди няколко месеца дойде молба от неговия убиец да го помилвам, това е едно от моите правомощия. Помолих комисията и президента да вземат решение“, разказва Йотова.

„Вече мога да говоря по темата, защото това се случи преди пет месеца – тогава досието пристигна при мен. Нямах сили да го чета.

Не искам да научавам подробности, които не съм знаела,

това няма да върне татко“, коментира Йотова.

Тя признава, че не се е интересувала как е решен казусът, защото има кой да реши случая. „Досието се работи от много хора, минало е през юристите на комисията. Оттам решението е на президента, но не смятам да го питам какво е то“, категорична е вицепрезидентът.

От „Дондуков“ 2 уточняват, че

става дума за много възрастен човек – подалият молба за помилване е на 87 години.

По време на убийството през 2003 г. Илияна Йотова беше начело на пресцентъра на БСП. Д-р Тодоров беше нападнат с нож във влака София-Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница.

Той пробол Тодоров неколкократно с нож и избягал, след издирване беше заловен от полицията. Кметът на Сливница беше настанен в „Пирогов“ с тежки наранявания в областта на гърдите и корема, сърцето му не издържа продължилата над три часа операция.

Вижте повече за Илияна Йотов във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.