8,5 милиона лева за Дипломатическия клуб ”Бояна" - толкова ще е плати фирмата на трима младежи за апетитния имот. Те били и единственият кандидат, явил се на търга, предаде NOVA

Никой не знае как за скромната си възраст тримата са успели да припечелят толкова много пари. През октомври миналата година в Стара Загора те са регистрирали фирмата, закупила луксозния имот.  

Занимава се с уеб дизайн, а началният й капитал е бил само 3лв. 

Управителката - 21-годишната Ванеса Тодорова живее в скромна къща с родителите си. Завършила е Строителния техникум в града и в момента май работела нещо, разказва чичо й.

Другите двама нови собственици на Дипломатическия клуб „Бояна”- братята Димитър и Йордан, живеят в кооперация в Стара Загора. Единият е роден през 1992 година, а другият - през 1996 година. Съседите им ги описват като много скромно семейство.

Справка в Търговския регистър показва, че в края на миналата година, фирмата купила Дипломатическия клуб, е имала едва 1 000 лв. в касата. Приходите й били 2 000. Младите милионери нямат участие в други дружества.

Откъде са парите им, ще проверява НАП.

Предстои Надзорният съвет на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол да одобри сделката. В социалните мрежи се появиха коментари, че в началото на годината тримата младежи са посещавали различни фирми в Стара Загора с предложението да ги включат в Бизнес каталог срещу сумата от 100 лева, предаде БНТ.

Каталогът не е издаден.