Още по темата

"Трябва да се каже ясно, че изборът, който е направила България преди 20 години, трябва да бъде защитен и потвърден. Когато доживеем този чудесен ден, в който кандидатът на ГЕРБ бъде представен, се надявам да отпаднат всички съмнения", заяви кандидатът за президент на Реформаторския блок пред "Здравей, България" по NOVA

Кандидатът за вицепрезидент на Реформаторите пък е ген. Съби Събев. Засега ГЕРБ пазят в тайна коя ще е тяхната двойка, ще я обявят на 2 октомври. Все по-упорито се говори, че кандидатът им за президент ще е жена, а вчера Бойко Борисов заяви, че ще се кандидатира за следващите шпрезидентски избори на игра. БСП реши Инициативен комитет да издигне бившия главнокомандващ ВВС ген. Румен Радев. Все още не се знае кой ще е номиниран за вицепрезидент. 

Спрягат Румяна Бъчварова за президент

Костов: Кандидатът на ГЕРБ ще спечели изборите

Ще има ли сблъсък на генерали в битката за президент?

"По конституция правомощията на президента са основно фокусирани върху външната политика и националната сигурност. И в двете области имам доста солидни мнения и няма нужда тепърва да създавам такива", посочи бившият министър на икономиката и енергетиката в кабинета на Борисов в първия му мандат. 

По думите му Росен Плевнелиев, който категорично заяви, че няма да се кандидатира на изборите сега, му е изключително симпатичен. 

„Аз само заявих каква отговорност съм готов да поема.

Гражданският съвет ме номинира, а председателите на партиите са взели решението единодушно. Аз съм готов да се включа в този дебат”, заяви още Трайчо Трайков.

„През следващата седмица предстои Изпълнителен съвет, на който всичко ще трябва да се стане окончателно и ясно. Моментът е такъв, че кой ще бъде начело на България, е от съдбоносно значение”, коментира Трайков.

По думите му опозиционен президент няма, но е важно президентът да може да казва „Не” на всеки.