Още по темата

Пътната обстановка в страната остава усложнена, но започва да се нормализира, след като снеговалежите спряха. Автомагистрала „Тракия“ остава затворена и в двете посоки в участъка от Карнобат до Бургас заради навявания, съобщи NOVA.

ВИЖТЕ СНЕЖНА СОФИЯ В НАШАТА ГЛЕРИЯ

Обходният маршрут за София е през Айтос, Карнобат и Петолъчката.

Най-студеният ден от седмицата, до -20 градуса през март

Очаква се AM „Тракия“ да бъде отворена за движение на автомобили днес по обяд,

съобщиха от пресцентъра на областна администрация в морския град.

Ришки проход е отворен за всички автомобили. Пътят Миролюбово – Каблешково – също. Дюлински проход обаче е затворен за всички превозни средства. Забранено е движението и на автомобили над 12 тона по пътя Айтос – Руен – Провадия. Затворена за движение е и отсечката Вълчаново ханче – Малина. Слънчев бряг и Несебър остават откъснати от Бургас. Затворен е участъкът Несебър – Поморие и Бургас – Каблешково.

Влакът София – Бургас е спрял в полето край Айтос от 5 ч. тази сутрин, а пътниците нямат никаква информация за причината.

В момента, в който е спрял влакът, е спряло и отоплението. Кондукторите също нямали информация, предполагат, че причината е замръзнала стрелка.

От пресцентъра на БДЖ съобщиха, че няма захранване в контактната мрежа и затова към 5,11 ч. е спрял влакът, както и отоплението в него. От Бургас е изпратен дизелов локомотив, който да извози пътниците до крайната гара.

От областна администрация съобщиха още, че през изминалото денонощие по цялата републиканска пътна мрежа са работили над 160 машини. Използвани са стотици тонове пясък и сол.

Днес е неучебен ден за децата в общините Айтос, Бургас, Камено, Несебър и Средец. Дали ваканцията ще бъде продължена и утре, ще стане ясно днес. В общините Карнобат, Малко Търново, Поморие, Созопол и Сунгурларе неучебните дни са 1 и 2 март.

От областна администрация съобщават, че към момента няма подадени сигнали на тел. 112 за бедстващи хора. А по информация на ЕВН са осигурени два агрегата, с помощта на които е възстановено електрозахранването в населените места в Малко Търново, които два дни бяха без ток. Работи се за цялостното отстраняване на аварията. Няма информация за други места без ток. Пристанище и летище Бургас са отворени.

С няколко часа закъснява и влакът от София за Варна.

Още по темата вижте във видеото горе.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.