Още по темата

Бедственото положение в Смолянско остава. Бавно обстановката в района се нормализира след големите количества дъжд, които буквално заляха част от страната през уикенда. Няма застрашени и бедстващи хора, няма и преливащи реки.

Нивото на реките в цялата област спаднаха.

Нямаме бедстващи жители. Очакваме днес да се отвори пътят за Мугла, тъй като там имаше голямо срутище. Днес ще бъде събран отново щаба, за да бъдат взети допълнителни мерки. Очаквам днес да бъде отменено бедственото положение в Девин”, заяви за „Здравей, България” по NOVA зам.-областният управител на Смолян Владимир Гърбелов.

„Нямаме бедстващи хора. Сигнали през нощта за произшествия нямаме. Вчера отводнявахме кметството на село Ардино и няколко къщи. Наложи се отводняване и в Златоград.

Наводненията са в резултат на подпочвени води”,

заяви комисар Симеон Цървуланов, началник на Пожарната в Смолян.

Синоптикът от БАН Анастасия Кирилова пък е категорична, че въпреки снеговалежа над столицата тази сутрин, снежна покривка няма да се образува. „Снежна покривка няма да се образува. Дори за кратко да се образува такава, тя бързо ще се стопи, защото температурите са над нула градуса”, информира тя.

„Най-много валя в Южните Родопи. 295 л/кв. м. дъжд се е изсипал общо за три дни.

Станция Кирково е измерила най-голямо количество валеж. В началото валежите бяха по-обилни в Западна България, като постепенно се преместиха към източната част на страната – към Сливен, Елена, Велико Търново”, заяви Кирилова за „Здравей, България”.

По думите ѝ засега е рано да се прогнозира дали над страната ни ще премине още един мощен циклон като „Филип”.

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.