Още по темата

Българин са купи винетка с 3350 монети от 1 стотинка и 3175 от 2 стотинки.

По думите му това е „един вид протест срещу лошото качество на пътищата, непочистването им от снега през зимата и дупките”.

Винетките за автомобили може да поевтинеят

Електронна винетка за леки коли и тол такса за камионите

Колко ще струва електронната винетка

Николай, който е от лясковското село Козаревец разказа пред „Здравей България” по NOVA, че му отнело около 3 месеца да събере жълтите стотинки.

Така той предал на гишето монети, които са тежали точно 14,055 кг. И трябвало да изчака час и 45 минути, за да преброят парите, преди да си получи винетката.

Той посочи, че въпреки учудването ѝ, служителката си е свършила работата без да му създава проблеми, като викнала две колежки да помогнат в броенето на монетите.

Младият мъж разказа, че му се е случвало да спука гума и да счупи джанта при преминаване през дупка на пътя, но никога не е подавал сигнал в ситуационния център на АПИ. „Mисля, че няма да има смисъл”.

Според него цената на годишната винетка от 97 лева е твърде висока с оглед на качеството на пътищата.

„За тези пътища е много наистина. Ако пътищата са идеални, не е проблем да се плаща и по-голяма сума”, подчерта Николай.

Той посочи като пример, че по наскоро ремонтиран участък от пътя край с. Шереметя, по който сам често пътува към Велико Търново, постоянно има дупки, въпреки ремонтите.

„Явно се краде и не може да се направи пътя както трябва по европейските стандарти”, смята Николай.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.