Още по темата

Бившият вече областен управител на София Веселин Пенев е разполагал с пет служебни коли, докато е бил на поста си, но явно те не били по вкуса му и той наел шеста от частна фирма, пише offnews.bg.

Въпреки, че пътищата в столицата не го изискват, Пенев е наел високопроходим автомобил, с обем на двигателя 3311 куб. см., произведен през 2008 г. Цената на наема е 2779 без ДДС (3335 лева с ДДС).

Договорът се сключва за 1 година, но важи само за зимните месеци

– от 1 януари до 30 април и от 1 октомври до 31 декември 2016 г. Така за 7-те месеца областната управа ще плати 23 343 лева с ДДС.

С автомобила върви и шофьор въпреки, че Областната управа има щатен шофьор, а горивото естествено е за сметка на Областната управа.

Няма данни Пенев изобщо да е карал или да се е возил в джипа.

Вижте скандалите, в които се забърка обласният управител в нашата галерия.

Веселин Пенев напусна поста Областен управител на София заради скандалната продажба на Царските конюшни – апетитен имот в центъра на столицата за смешната цена от 600 хил. лв. Премиерът прие оставката му, която поиска на проведена среща.

След това Борисов назначи проверка на главния инспекторат на обстоятелствата около извършените от областния управител разпоредителни действия с т.нар. царски конюшни в центъра на София. Борисов сезира и прокуратурата с искане за цялостна проверка по случая.

За скандалнаа сделка Пенев говори отново тази сутрин в предаването "Здравей, България" по NOVA. Той беше категоричен, че "по никакъв начин жителите на София и на България като цяло, няма основание да се чувстват ограбени".

"Цената на сделката винаги е била решаваща в защита на националния интерес. В интерес на истината, този терен има само обслужващи функции или така наречената „гола собственост", коментира още Пенев.

Вижте какво още обясни бившият областен управител във видеото: