24

В ицепремиерът Валери Симеонов обяви, че очаква голяма подкрепа в Народното събрание при гласуването на неговото предложение да се върне възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения.

„Очаквам сериозна парламентарна подкрепа, тъй като внесеният законопроект отговаря на очакванията на обществото. И би въвел хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега. Очаквам подкрепа от хора със съвест да гласуват в подкрепа на този законопроект, тъй като той е полезен не само за туристическия бранш, а и за непушачи като мен“, коментира Симеонов след заседание на Съвета за тристранно сътрудничество.

Австрия оставя залите за пушачи в ресторантите

Гърция иска 1500 евро глоба, ако пушиш в кола

Токсични ли са домовете и колите на пушачите

Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че ГЕРБ няма да подкрепи предложението на вицепремиера пушенето в заведенията да бъде върнато в ограничен мащаб.

Симеонов добави, че не се ангажира да прави нови проверки, защото си има органи, които да се грижат затова. Той каза още, че днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на групата на „Обединени патриоти“ и в зависимост от резултатите ще бъдат внесени в най-кратки срокове.

Валери Симеонов коментира и стратегията за демографската криза. Той обясни, че има такава, която е приета преди две правителства, но тя не дава очакваните резултати.

„Имаме нова разработена стратегия, която предстои да бъде приета. Но тук не става въпрос за стратегия, а става въпрос за практически действия. Това правителство за изминалите 10 месеца е предприело много повече действия, отколкото всички правителства за изминалите 30 години. Една от основните насоки за решаването на демографската криза е чрез привличане на наши сънародници с български произход от трети държави. В това отношение знаете, че имаме успехи. Ние облекчихме сезонната заетост, облекчихме условията за „синя карта“, премахнахме всякакви ограничения за лица от трети държави с български произход“, каза вицепремиерът.

Валери Симеонов поясни, че от тази възможност миналото лято са се възползвали 4000 души. Същите са очакванията му и през тази година по отношение на „синята карта“.

Той добави още, че групата му работи и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални и любопитни новини последвайте страницата ни в Instagram.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@