Още по темата

"Състоянието му продължава да бъде доста тежко. Проблемите са в две посоки. Едната, свързана с централната нервна система и локалната увреда от хеморагичния инсулт, а другата е в посока белите дробове, защото той разви много тежки белодробни усложнения, които като че ли в последните часове изземват инициативата". 

Това заяви шефът на ВМА генерал Николай Петров пред БНТ за състоянието на журналиста Димитър Цонев, който получи инсулт на 13 август. 

Той е във ВМА вече осми ден. 

Оперираха Димитър Цонев, състоянието му остава тежко 

Състоянието на Д. Цонев остава тежко, има мозъчен кръвоизлив и аневризми

"Държа да подчертая, че ние информации към медии никакви не сме давали. Оставихме това в ръцете на неговото семейство и единственото вярно нещо, което казвам, е сега пред вас. Той продължава да бъде в тежко състояние, много от органите и системите се поддържат изкуствено - дишане, сърдечно-съдова система, метаболизъм, водно електролитен баланс. Тоест - още сме в етап по борба за живот. Ако постигнем успех, тогава влизаме в етап по борба за качество на живот", каза проф. Николай Петров

Той увери още, че ВМА разполага с най-модерни методи за лечение на подобен вид инсулти, като болницата има уникален, по думите му специалист - д-р Лилов, който преди години спаси родилка във Варна с мозъчна аневризма. 

На Димитър Цонев му прилошало, когато със семейството му се прибирали от почивка в "Евксиноград" и по пътя спрели да хапнат. Той се оплакал от главоболие и легнал на задната седалка, а съпругата му шофирала.

След прибирането си у дома Цонев се почувствал още по-зле и веднага бил приет в реанимацията на Военна болница.