Още по темата

Директорът на Националната служба за охрана Ангел Антонов подаде оставка. Това е потвърдил самият той пред NOVA

Антонов не е пожелал да коментира мотивите, но за оттеглянето му от поста се заговори още миналата седмица. 

Инцидент с колата на шефа на ВКС, НСО проверява

Шефът на НСО плаши със съд заради "внушения" по случая с Панов

Все пак се разбра, че мотивите за оставката на началника на Националната служба за охрана ген.-лейт. д-р Ангел Антонов са преминаване на дипломатическа служба.

В медиите се появиха информации, че Ангел Антонов ще бъде назначен за консул в Санкт Петербург. Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова заяви, че не разполага за момента с подобна информация. „Днес разбрах, че е напуснал НСО, но не знам къде ще ходи. Това са политически решения, няма как да ги коментирам, при положение, че не съм и запозната с тях“, каза тя. 

В средата на този месец стана ясно, че военната прокуратура е започнала проверка на цялостната дейност на Националната служба за охрана. Причината са сигнали, че някои служители са нарушавали служебните задължения. 

Проверката е образувана в края на 2017-а година и ще продължи три месеца, като след края ѝ наблюдаващият прокурор ще има месец, за да се произнесе открити ли са нарушения и има ли данни за престъпления. Проверката обхваща дейността на всички служители - в това число и на  директора на службата. 

Ангел Антонов беше назначен за шеф на НСО през юни 2014 година с указ на тогавашния президент Росен Плевнелиев. Преди да оглави Националната служба за охрана, Антонов беше начело на главните дирекции „Криминална полиция” и „Национална полиция”.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.