Още по темата

Случаят с видео, заснето на събора на благоевградското село Черниче на 19 август, на което шефът на строителна фирма "Агромах" Методи Бачев казва, че кметът на Симитли е имал интимни отношения с премиера Бойко Борисов, беше определен от мнозина като секс скандал. Местните обаче му викат селски скандал, разказа "Здравей, България" по NOVA

Скандалът се развихри още повече, след като Методи Бачев бе задържан заради нецензурните думи по адрес на Бойко Борисов. За мъжкото достойнство на тамошния кмет Апостол Апостолов, възпято от шефа на „Агромах” по време на събора, е била сигнализирана полицията в Благоевград. Уволнен бе и началникът на благоевградската полиция Росен Танушев заради превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. 

„Инцидентът стана по време на кукерския курбан в село Черниче на 19 август.

Този клип бе качен от мой приятел в социалната мрежа, но после го свалихме. Наложи се да публикуваме този клип заради това, че 10-12 дни органите на реда не взеха никакви мерки. Аз мислех, че Методи Бачев ще излезе публично да се извини, все пак той унижава институции, кмета на Симитли, премиера Бойко Борисов. Какъв пример дава такъв човек, който е известен бизнесмен”, обясни авторът на клипа Иван Хамбарджийски, публикуван в местната медия "Пиринско".

„Аз бях викнат в полицията и бях разпитван в продължение на 6 часа. Причината е, че той бе подал жалба в дирекцията на МВР с обвинение, че аз съм го рекетирал в присъствието на кмета на Симитли и зам.-кмета на Община Симитли. Това не е вярно”, добавя авторът на клипа и репортер Иван Хамбарджийски.

Според версията на Методи Бачев го изнудвали.

Той твърди, че журналистите му искали 10 000 лева, за да не пускат клипчето. Полицията и прокуратурата също се разминаха във версиите, но по друга тема - защо е арестуван Бачев.

Местният прокурор твърди, че проверка има, но заповед за арест – не, а от Върховната прокуратура отговаряха уклончиво.

Междувременно от БСП призова вътрешният министър Румяна Бъчварова да се занимае с обществените поръчки, спечелени от "Агромах". 

От БСП преди няколко месеца внесоха сигнал за нередности срещу компанията.

Социалистите искат още проверка кой и защо е наредил арести след изтичане на клипчето, както и защо след това шефът на полицията в Благоевград беше уволнен.

Още за скандалите в "Агромах": 

БСП поиска оставката на шефа на АПИ

За пръв път у нас: Полицай съди зам.-главен прокурор

Спецпрокуратурата обискира големи строителни фирми за данъчни измами