Още по темата

45-годишния Стефан Ст. от Шумен e привлечен като обвиняем за извършено убийство и е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, съобщиха от Окръжната прокуратура в Шумен.

Мъжът е обвинен за убийството на 49-годишна жена,

с която живеел на семейни начала. Убийството, според прокуратурата, е извършено в периода между 12 и 21 август 2016 г.

До разкриването на тежкото криминално престъпление се стигнало след сигнал, подаден от близките на убитата Г.Д. Обвиняемият е живял с нея, но постоянно са се събирали и разделяли.

На 21 август 2016 г. при проверка в дома на Стефан Ст. в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители откриват в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на трупно разложение. Стефан Ст. признава пред служителите, че това е убитата от него Г.Д.

Процесуално-следствените действия по случая продължават. Предстои идентификация на трупните останки и установяване на причината за убийството на жената, уточняват от прокуратурата.

В съобщението се отбелязва, че

Стефан Ст. е осъждан 7 пъти

за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

През месец юли миналата година се заговаря за проблемите в семейството на Стефан. Тогава полицаи го заварват да измъчва Галя, като преди това я е бил оковал с белезници за крака на леглото, съобщава "24 часа".

Полицаите видели тази сцена през прозореца и влезли, за да освободят жената. Според съседи сцените на домашно насилие в тази къща са от години. Според разказа на Галя тогава Стефан прилагал същата наказателна мярка и към 17-годишната им дъщеря, почти винаги го правел на пияна глава, пише "24 часа".