Още по темата

Съдът реши в понеделник да остави за постоянно в ареста Димитър Тонкев – синът на ресторантьора, убит във Виноградец преди няколко седмици, беше задържан в събота за разпространение на наркотици.

Причините за решението на съда са, че свидетели потвърдили, че Димитър Тонкев им е продавал дрога, а и имало опасност да се укрие.

Убийството във Виноградец: Детето признало, че е стреляло то

Дъщерята на убития във Виноградец не вярва, че 6-годишното дете е стреляло

6-годишно дете неволно застреля собственик на ресторант в Пазарджишко

Семейството на 21-годишния младеж обаче подозира, че задържането му е

„наказателна мярка”, взета от бившия вече председател на Общинския съвет

в Септември Лазар Влайков.

Именно той е собственикът на пистолета, с който беше застрелян Наско Тонкев. Според първоначалната версия спусъка дръпнало 6-годишно момче. Близките на жертвата обаче категорично обвиняват Влайков за случилото се.

Сега сестрата и приятелката на Димитър Тонкев заявяват, че той никога не се е занимавал с търговия с дрога. Изкарвал парите за прехраната си честно – с работа в ресторанта напокойния си баща, както и с полски труд.

В ефира на „Здравей, България” по NOVA сестрата – Деница Тонкева, каза, че при извършените обиски в дома им и в къщите на приятели на Димитър

не били открити никакви наркотици.

Семейството ще обжалва ареста пред Апелативния съд в Пловдив. „Дано там да има честни магистрати”, добавя Деница Тонкева.

Още по темата вижте във видеото горе.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.