Още по темата

25-годишният Мехмед, обвинен за убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград, се изправи тази вечер пред съда в Кърджали, който гледа мярката му за неотклонение.

Момиченцето беше убито в дома си, докато майка му е била на работа. Арестуван и обвинен за престъплението бе братовчед на детето.

Мехмед Хасан сам поиска да остане за постоянно под стража. Неговият адвока Павел Гатев заяви, че няма да обжалва решението на съда, съобщи "24 Родопи". Още преди да бъде повдигнато обвинение, хората в Момчилград заплашиха убиеца на детето с линч.

Версия: Братовчедът убил Дамла, защото искал да краде

Неофициално: Задържаха жена за убийството на дете в Момчилград

"Мехмед остана безмълвен в залата, не махна качулката до появата на съдебния състав. Нито един от въпросите на репортерите не го трогна. Държеше главата си постоянно наведена, дори я извръщаше настрани, за да скрие лицето си още по-добре. Беше небръснат, облечен с анцуг", посочва изданието.

Мехмед е обвинен в убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Законът предвижда за такова престъпление затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна.

Окръжният съд в Кърджали наложи мярката "задържане под стража" на Мехмед Хасан.

Окръжният прокурор Желязко Стефанов каза, че вече има достатъчно доказателства, които подкрепят самопризнанията на задържания. Стефанов отказа да назове мотивите за убийството или версиите за тях, по които работят разследващите, тъй като все още се събирали доказателства.

Днес в Момчилград беше ден на траур. Знамената на институциите бяха спуснати наполовина. Стотици се стекоха на погребението на малката Дамла.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК