Още по темата

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на по-долната инстанция и остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на кмета на Септември Марин Рачев и служителя в общината Станой Милов, предаде агенция БГНЕС.

Днес Апелативният спецсъд заседава по жалба на двамата, след като миналата седмица Специализираният наказателен съд ги отстрани от длъжност.

Поискаха 250 хил. гаранция за кмета на Септември Марин Рачев

БСП иска шефът на ДАНС да обясни за документите в шкафа на Рачев

След като чу решението на съда, кметът на Септември заяви, че е в отпуск до 2 април.

Марин Рачев заяви и че е на разположение на разследващите органи за всякакво съдействие.

„Заявявам най-отговорно, че по никакъв начин от акцията до момента не съм стъпвал в общината, няма и да стъпя. Зам.-кметът ми инж. Явор Митев в момента има делегирани права административно да обслужваме населението. Така че смятам, че разследващите органи имат достатъчно време да събират материали“, каза той.

От хората, които бяха дошли да го подкрепят извън съда, той беше посрещнат с възгласи: „Победа!“.

В началото на седмицта спецсъдът намали паричната гаранция на кмета от 250 хил. лв. на 130 хил лв. Той беше арестуван при акция в града, а впоследствие му бяха повдигнати и обвинения. Прокуратурата обвини Рачев за неизгодна сделка и умишлена безстопанственост. Обвинението поиска той да бъде отстранен от длъжност, за да не повлияе на свидетели.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.