Още по темата

Съдът глоби лично главния архитект на София Здравко Здравков заради небостъргач – и то за втори път. Той ще трябва да плати глоба от 13 000 лв. на Върховния административен съд заради отказа си да задвижи процедура за строежа на 44-етажна сграда в квартал „Стрелбище“.

ВИЖТЕ НАЙ-ВИСОКИТЕ СГРАДИ В МОМЕНТА В СОФИЯ В ГАЛЕРИЯТА НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ - БРУНО

„Сумата, която ми е наложена, е доста сериозна спрямо заплатата, която получавам.

Въпросът обаче е принципен. От 2009 г. Общият устройствен план защитава терена. С поредица от съдебни решения той е отменен. Според мен обаче там не трябва да се строи”, заяви в „Здравей, България” по NOVA Здравко Здравков.

Небостъргачи над 200 м никнат в София, ето ги най-високите сгради

„Ако изпълня съдебното решение и издам акта, който ми искат, няма да се наложи да плащам глобата. Първо ще я обжалвам и ако се наложи, ще я платя”, допълни главният архитект.

Той заяви, че ще продължава да се бори за градинката в „Стрелбище“, защото иска да остане част от зелената система на София.

„Смятам, че ако инвеститорите проявят достатъчно разум и седнем отново на масата на преговорите, може да намерим адекватен терен и градинката да бъде запазена”, каза Здравков.

Целия разговор вижте във видеото горе.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.