Още по темата

"То това са законите в България. Сега ще го пуснат по-рано. През останалото време си е бил по клубовете и дискотеките. Но има Господ, това е. Господ вижда и ще го накаже”, коментира бащата на детето Петър Гевечанов пред БТВ.

Това стана по повод информацията, че бизнесменът Цветан Пъков, който помете с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище, излиза предсрочно от затвора, защото е спазвал добро поведение.

Мъж, убил дете на пътя, излиза по-рано

Присъдата на убиеца на Петьо остава четири години затвор

Виновният шофьор е изтърпял малко над 3 години и 6 месеца от наказанието, остават му 5 месеца. Той е имам добро поведение, включително е съдействал и на администрацията.

Получавал е и награди, често е бил и в отпуск. Окончателното решение дали да излезе на свобода ще бъде взето след около седмица.

Цветан Пъков
Цветан Пъков Източник: БГНЕС

"То това са законите в Българи. Сега ще го пуснат по-рано. През останалото време си е бил по клубовете и дискотеките. Но има Господ, това е. Господ вижда и ще го накаже”, коментира бащата на детето Петър Гевечанов пред БТВ.

Почерненията баща не вярва в правосъдието. „Той постоянно си е тук със семейството. Него го пускат, а нашето дете ще си гние в земята. Не съжалява със сигурност за това, което извърши”, каза още бащата на Петьо.

На мястото на инцидента единственият спомен за случилото се е паметната плоча, както и надписът „спрете убийството на деца”.

Димитър Гевечанов , братовчед на бащата е категоричен, че Пъков постоянно си бил у дома и се „разкарвал” из града. Освен това, той дори не си направил труда да се извини на опечаленото семейство.

Братът на Пъков отхвърли твърденията, че бизнесменът често си бил у дома, вместо в затвора. Освен това той подчерта, че не знае за другите над 20 нарушения на брат си. Той определи случилото се като трагедия и за двете семейства.

Двама, убили на пътя, обжалват присъдите си

Цветан Пъков бе признат за виновен за това, че на 14-ти април 2015 предприемайки маневра за изпреварване на движещия се пред него автомобил, увеличил скоростта, движейки се с 78 км/час.

По същото време 6-годишният Петьо започнал да пресича с велосипеда си пътното платно. Когато стигнал до средата, последвал удар между него и автомобила, при което детето попаднало под бронята на автомобила, който го влачил още 40 м, докато не изпаднало на пътното платно. Детето загинало на място.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.