Още по темата

Митничари и гранични полицаи излязоха на протест пред съда в Пловдив. Магистратите гледат мерките на техни колеги, задържани при акция „Антикорупция” на граничен пункт „Капитан Андреево”.

Съдът в Пловдив заседава под обсада. 40 митничари и гранични полицаи от „Капитан Андреево”, които протестираха по-рано пред съдебната палата, след това окупираха залата, в която се гледа делото, съобщава NOVA.

Стана ясно и решението на магистратите

- те потвърдиха долната инстанция и оставиха в ареста шестима митничари и гранични полицаи от Свиленград. 

Двама остават с подписка, а Валери Казаков - с домашен арест. .

Колегите им обаче смятат, че обвиняемите са жертва на провокация от прокуратурата, тъй като обвинението срещу тях се крепи само на показанията на анонимен свидетел. На няколко пъти той дори ги променя. Първо казва, че са му искани 5 евро, а след това казва, че са му искали 300 долара за всеки от камионите му, които преминават през пункта.

Мерки за сигурност „задръстиха“ „Капитан Андреево“

Осъдиха на 7 години затвор началник на митница

За останалите трима арестувани, двама от които са под домашен арест, а третият е пуснат срещу подписка, прокуратурата иска отново да бъдат задържани. Според обвинението не става дума за престъпна група, а за това, че всеки един от служителите е работил сам за себе си.

В съда адвокатите припомниха, че досега не е имало осъден митничар за подкуп на „Капитан Андреево”.