Още по темата

Обвиненият в корупция кмет на Перущица Ради Минчев беше освободен от поста си с решение на Окръжния съд в Пловдив.

Мотивът на съдебния състав е, че Минчев може да въздейства на служителите си, които са свидетели по досъдебното производство, а освен това може и да изнесе важни за разследването документи.

Кметът с обвинение в съдебна зала СНИМКИ

От прокуратурата съобщиха, че обвинението срещу Ради Минчев е за това, че през периода от април до юли 2016 г. е поискал от Павлин Статев 40 хил. лева, за да отстрани фирма, сключила договор с общината по проект: „Укрепване на свлачища, проявени на общински път Перущица-Граница, общ.(Перущица-Родопи)-Скобелево-Чурен".

Защитата на Минчев, в която се включи и зам.-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов, обяви, че ще обжалва пред Административния съд.

Кметът на Перущица беше задържан заедно с още няколко негови колеги преди две седмици и беше обвинен в корупция и злоупотреба със служебното си положение. Впоследствие беше пуснат под гаранция и се върна на работа.

Срещу Минчев има повдигнати три обвинения за служебни престъпления и макар на предишните две инстанции съдът да не намери достатъчно доказателство за едно от тях- искане на подкуп, другите две натежаха в решението днес.

Разследването по случая продължава.

Тъй като срокът за обжалването изтича на 4 октомври, дотогава той ще запази поста си.