Още по темата

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, каза ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Той посочи, че част от защитниците по случая отказвали да подпишат документи. Обвинението доуточнявало дати, свързани с разследването.

Уточнени са три дати, на които Десислава Иванчева се е срещала с Петко Дюлгеров.

Това каза пред медиите пък Димитър Марковски, адвокатът представляващ кмета на „Младост“, след като беше извикан в Националното следствие, за да бъдат прецизирани обвиненията срещу Иванчева за корупция.

Адвокат Марковски: Няма доказателства срещу Иванчева

Борисов за ареста на Иванчева: И аз питам същото

Адвокат Мариана Тодорова, която защитава обвинения за корупция Петко Дюлгеров обясни, че са уточнени местата и датите, на които

Иванчева се е срещнала с Дюлгеров и е поискала и получила „дар“.

Адвокат Тодорова допълни, че Дюлгеров не се е отказал все още от първоначалните си писмени показания дадени при задържането му. Той каза, че Дюлгеров е искал да помогне на бизнесмена Александър Ваклин, за да му се придвижи преписката в общината. Нови доказателства не са предоставени по отношение обвинението на Дюлгеров. Мариана Тодорова каза, че ще възразява пред съда за новото обвинение, защото не е спазен срокът за повдигане на ново обвинение - три дни.

Адвокатът каза още, че

на Дюлгеров му е било обещано от следователите и оперативните работници, при задържането му,че ако съдейства за разкриване на престъплението ще бъде освободен и няма да бъде задържан.

Защитникът на Иванчева Димитър Марковски пък каза, че в негови разговори с кметицата тя му е казала, че въобще не е присъствала на посочените от прокуратирата места на съответните дати. Адвокатът допълни, че са изискани записите от видеокамери, за да се проверят твърденията на бизнесмена Александър Ваклин за тези срещи, нещо, което прокуратурата не е проверила.

Иванчева е казала, че срещите ѝ с Дюлгеров са били служебни, заради уточнения, свързани с работата на Дюлгеров като бивш кмет на района.

По думите на Марковски освен твърденията на бизнесмена Александър Ваклин за тези срещи няма други доказателства. Прокуратурата е записала в новите обвинения, че първоначално Десислава Иванчева, чрез посредници, е поискала сумата от 250 хил. евро, след това е поискала 500 хил. евро, а накрая са открити 70 хил. евро в колата, която е управлявала при задържането ѝ, обясни Марковски.

Вицепремиер за ареста на Иванчева: Малко се премина границата

Адвокат: Изключително е унизителен арестът

Адвокатът каза още, че съдържанието на доказателствата дотук нямат нищо общо с обвинението на прокуратурата, че Иванчева чрез посредника Дюлгеров е отправяла определени искания за парични суми, за да прави или не прави нещо по служба. Димитър

Марковски допълни, че не са му показани нови доказателства

по случая и че не е виждал материали от използвани СРС-та.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ИВАНЧЕВА В СЪДА В ГАЛЕРИЯТА НИ

Кметът на „Младост“, нейният заместник Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бяха задържани при акция за корупция и им бяха повдигнати обвинения за подкуп миналата седмица. Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани миналия вторник с 56 хил. евро подкуп в колата ѝ. Банкнотите - 70 хил. евро, 14 хил. от които взима посредникът, са били маркирани, а по ръцете на Иванчева, според прокуратурата, са били открити следи от веществото, което показва, че тя е пипала парите. Адвокатът й Марин Марковски отрича това.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.