Още по темата

Трима граничари и шестима митничари остават в ареста за срок от 72 часа. Двама митничари са пуснати под гаранция от 2500 и 5000 лв. Това е равносметката след вчерашната акция на ГКПП „Капитан Андреево”, информира NOVA.

Обвиненията към тях са в рекет и подпомагане на трафика на бежанци.

Пунктът остана затворен за няколко часа, а част от издирваните не бяха арестувани веднага.

Според прокуратурата схемата за изнудване на шофьори е следена от година.

Акцията на вътрешна сигурност към МВР и специализираното звено за борба с корупцията към Софийската градска прокуратура започна вчера малко след 6 ч. сутринта. Имаше пълна блокада граничния пунк като движението и в двете посоки беше спряно.

Депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро обаче смята, че акцията на „Капитан Андреево“ е била „малко показна“. „През седмицата станаха няколко провала и трябваше да се замажат гафовете на МВР, както и да се изчисти имиджа“, каза той в предаването „Събуди се“ по NOVA.

Според него е смешно

да пратиш 120 човека, които да задържат 14 човека, петима от които дори ги няма.

Според Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията голямата тема са бежанците. На въпрос колко пари нелегално изкарва един граничар той отговори, че се смята, че средно той изкарва между 40 хил. и 60 хил. лв. „А годишният му доход е около 10 хил. лв. За две години той ще изработи парите, които ще направи по време на цялата си служба”, заяви експертът.

Депутатът Емил Димитров пък е на мнение, че лагерите за бежанци трябва да са затворени и по никакъв начин да не се допуска тези хора да влизат в градовете.

Вижте какво още казаха двамата във видеото: