Още по темата

Група за контрабанда, стояща зад убийството на един от членовете си, е била мишената на мащабната акция на полицията, НСБОП и СОБТ, която обхвана няколко места в София и страната през уикенда,

Това стана ясно след днешната пресконференция на МВР и прокуратурата. В рамките на операцията бяха задържани 8 души, като в ареста остават 5.  

Ало мошеници живеят в къщи, които уж държавата е отнела

Прокурор с патерица - мамят ли подсъдими с измислени болести

Според разследващите, бандата стои зад убийството на един от собствените си членове – таксиметровият шофьор Борислав Петров-Бобъра, който бе застрелян в столичния квартал „Надежда” през февруари.

Бобъра беше обвиняем за трафик на 14,5т. хашиш, като разследващите предполагат, че зад престъпното деяние стои част от същата престъпна група.

Хашишът беше хванат през 2012г. в село Мировяне в рамките на операция „Сахара”. Предполага се, че източникът на наркотика е Мароко, а той е бил предназначен за Белгия и Холандия.

2000 души плащат цената на първото знаково отвличане у нас

Златков: Хвърлих парите от мост, полицията не участваше

Борислав Петров беше сред основните обвиняеми за организирането на контрабандата.

Един от арестуваните от сегашната група, Стефан Георгиев, също е бил обвиняем за трафика на хашиша, но разследването срещу него е прекратено поради липса на доказателства.

 Според властите той е поръчал убийството на Петров, извършено от трети член на престъпната група.

Алексей Петров: Бойко Найденов скри следите на "Наглите"

Радев за отвличането: Мотивирани сме, но няма заподозрени

Същевременно бандата, включваща вече и нови членове, възобновила дейността си. В рамките на операцията срещу нея са открити 3,5 тона контрабандни цигари на пристанище „Варна-Запад”.

Предполага се обаче, че престъпниците са се занимавали още с разпространение на наркотици, рекет, побоища и изнудване. Пребивани са били и членове на самата група.

 „Убийството на Борислав показва, че те нямат спирка, когато има опасност от изтичане на информация”, заяви главният секретар на МВР Младен Маринов.