Още по темата

Полицията задържа телефонен измамник в Горна Оряховица за агресия срещу репортер на NOVA. От прокуратурата му е повдигнато обвинение за хулиганство.

Разследване доведе репортера Тина Ивайлова до Кольо по прякор Мишинито, който наскоро се е сдобил с имот в Горна Оряховица. За него се твърди, че е измислил схемата „полицейска акция” при телефонните измами.

Нова телефонна измама с брутални заплахи и лични данни

Ало измамници към полицейски началник: "Шефе"

"Ало" измамници: Главата ви ще бъде отрязана и сложена между краката

Кольо Мишинито и съпругата му първо замерят екипа на NOVA с парче дърво, след което с думите: „Ела, мършо, ела! Спри камерата”, вкарват Тина Ивайлова в имота.

След заплахите, с които принуждава репортера да влезе в къщата, Кольо изненадващо сменя тона. Той отрича да е измислял схеми за телефонни измами. Заявява, че е бил в затвора, докато това се е случвало и твърди, че работи, като ремонтира имота, в който е завлечена репортерът на NOVA.

Впоследствие Кольо Мишинито и жена му са задържани и са им повдигнати обвинения.

„На извънредно заседание съдът прие, че се касае не за дребно хулиганство, а за хулиганство по смисъла на Наказателния кодекс, което се отличава с внушителен цинизъм и дързост”, посочи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, като уточни, че наказанието е до 5 години лишаване от свобода.

Официално Кольо Мишинито се занимава с търговия и производство на капани.

От прокуратурата посочват, че е осъждан 8 пъти - за извършени кражби, за управляване на моторно превозно средство без да притежава свидетелство за правоуправление и дори има ефективна присъда от 2 години и 6 месеца за телефонна измама, влязла в сила през 2013 г.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.