Още по темата

Окръжният съд в Сливен осъди Софийски градски съд и Прокуратурата на България да изплатят по 50 000 лв. на родителите на убития през 2008 г. Стоян Балтов.

Присъдата е заради претърпените от родителите на момчето неимуществени вреди, поради нарушаване на правото им за разглеждане в разумен срок на наказателното производство във връзка със смъртта на техния син.

Според решението на съда продължилото повече от шест години и 14 дни наказателно производство е без обективно оправдание за тази продължителност, като делото не се характеризира с фактическа и правна сложност.

Роденият в Сливен Стоян Балтов на 5 декември 2008 г. бе пребит до смърт от няколко души пред дискотека "Амнезия" в "Студентски град" в София.

Извършителите на престъплението са били трима негови връстници, като към момента само един от тях е в затвора с осемнайсетгодишна присъда, а другите двама не са били открити.

Решението подлежи на въззивно обжалване в двуседмичен срок от съобщаването и връчването му на страните пред Апелативния съд в Бургас.