Още по темата

Софийска градска прокуратура днес внесе обвинителен акт в съда срещу Илко Семерджиев – служебен заместник министър-председател по социални политики и служебен министър на здравеопазването в служебното правителство през 2017г.

Той е обвинен за това, че на 24.03.2017г. в гр. София е употребил заплашване, с цел да принуди директора на Изпълнителна агенция по лекарствата към Министерство на здравеопазването, да назначи конкретно лице за заместник- изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лекарствата към Министерството на здравеопазването.

Според прокуратурата поведението на Илко Семерджиев е било мотивирано от отказ, аргументиран с открития конфликт на интереси в случая.

Подразнен от това Илко Семерджиев, възползвайки се от властовата си позиция е заплашил с уволнение директора на Изпълнителна агенция по лекарствата, ако не промени решението си.

Ако бъде признат за виновен, Семерджиев може да получи наказание до шест години „лишаване от свобода“. Към настоящия момент спрямо него е определена мярка за неотклонение „подписка“.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.