Още по темата

Изборът на председател на Софийския градски съд се отлага. Причината е, че единият от кандидатите - Светлин Михайлов е приет в болница „Лозенец”. Той е постъпил по спешност в лечебното заведение снощи в 20:36 ч.

Българското правосъдие бие рекорди за бавене на дела

Бивш прокурор оглави най-големия съд

СГП даде на съд бивши депутат и зам.-министър

Кандидатите бяха само двама –  Михайлов и Евгени Георгиев, които са се самопредложили. Процедурата по избора се отлага за неопределено време.

През миналата година шефът на съда Калоян Топалов подаде оставка, а в момента и.ф. е съдия Десислава Попколева. На 12 февруари Общото събрание на СГС изслуша кандидатите за председател на Софийски градски съд – Евгени Георгиев и Светлин Михайлов.

При проведеното тайно гласуване 44 съдии подкрепиха Евгени Георгиев, 25 дадоха своя глас за Светлин Михайлов, 13 съдии не подкрепиха никой от двамата, а 6 гласуваха и за двамата кандидати.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет се състои от 14 членове и включва председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и на Върховния административен съд (ВАС).

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.