Още по темата

Иван Митов, по прякор Слънцето, и още шестима, обвинени в наркоразпространение в заведенията в „Слънчев бряг”, бяха оставени в ареста. Групата на Митов е една от двете разбити, разпространявали дрога в куроррта. 

Срещу седемте обвиняеми са свидетелствали полицаи, сервитьори, хостеси, които твърдят основно, че групата продавала предимно екстази, амфетамини и трева. 

Специализираният съд счете, че има доказателства за вината им, както и опасност да извършат друго престъпление.

Най-тежката мярка "задържане под стража"

беше наложена на Иван Митов, Методи Зайков, Димитър Тодев, Петър Димитров, Божидар Станулов, Стойко Стоев и Марио Говедарев.

Адвокатът на Иван Слънцето заяви, че нито един от свидетелите, които разказват, че хората му разпространяват наркотици, не посочва неговия клиент като дилър, както и че у него не са открити никакви наркотици, предаде NOVA.

Любопитен факт е, че един от членовете на групата също проговори и разказа как самият той си е купувал дрога и е продавал такава. По този начин потвърди казаното от свидетелите.

Цигарата марихуана струвала 20 лв., а хапче екстази с надпис “Барселона” - 9 лв. Амфетамините били в кутийки от упсарин, разказали свидетели, предаде "24 часа".

Полицията разби две групи, разпространявали дрога в „Слънчев бряг”. Работата започнала след стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите. Първата група е разбита в края на юли, втората - преди 3 дни.

Засега разследващите не коментират дали някоя от задържаните групи е свързана с Митьо Очите, който има присъда за наркоразпространение и в годните е сочен от разследващите като наркобос в региона. Той ще бъде разпитан като свидетел за стрелбата срещу него.