Още по темата

Върховният касационен съд потвърди 6-годишната ефективна присъда на шофьора, който прегази 4-годишния Паоло на пешеходна пътека в Стара Загора.

Георги Сапунджиев е осъден за причиняване на смърт по непредпазливост на пешеходна пътека при управление на МПС.

С днешното си решение върховните магистрати постановиха, че Сапунджиев следва да изтърпи присъдата си от 6 години "лишаване от свобода" и 8 години "лишаване от право да управлява МПС".

На 2 юли 2014 г. при управление на автомобила си в Стара Загота подсъдимият в нарушение на правилата за движение по пътищата и по непредпазливост на пешеходна пътека прегази четиригодишното дете.

Шофьорът обжалва постановената му присъда, но в началото на март апелативните магистрати постановиха присъда за Сапунджиев от 9 години затвор. Тъй като той призна вината си наказанието му стана 6 години лишаване от свобода ефективно, без право да управлява автомобил 8 години и поемане на разноските по делото.

На първа инстанция Старозагорският окръжен съд призна за виновен Георги Сапунджиев и го осъди на 3 години и 4 месеца затвор в затворническо общежитие при първоначален общ режим. На него му бе забранено и да шофира за срок от 5 години.