Още по темата

Районната прокуратура в Перник повдигна обвинение на кмета Трън за причиняване на тежка телесна повреда на 6-годишно дете при катастрофа.  

Кметът Станислав Николов твърди, че детето само се е блъснало в колата му, а такова бе и първоначалното заключение на разследващите. 

На 13 ноември 2015 г. малкият Ивайло отивал на училище в Трън. Пред училището пресичал, но бил пометен от джип. Зад волана бил кметът на Трън - Станислав Николов, който спрял, за да остави сина си на училище.

Седем месеца по-късно, Ивайло се възстанови от удара, но живее без далак и с половин черен дроб и на строга диета.

Според сегашното обвинение

Николов е нарушил правилата и по непредпазливост е причинил тежка и средни телесни повреди на 6-годишния Ивайло Стоянов. Разследването по делото първоначално се провеждаше под ръководството и надзора на прокуратурата в Трън. След излъчените репортажи това лято, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди разследването да се проведе в друг район, за да се осигури обективност на разследването.

Дотук се стига, след като разследването беше прехвърлено на прокуратурата в Перник. 

„Не искам да чувам и виждам кмета на Трън”, каза премиерът Бойко Борисов преди няколко месеца. „Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи. Когато говорих с главния прокурор. В случай чуках на отворена врата. Когато говорих с главния прокурор, той ми кажа, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място”, посочи Борисов.

 

Кметът на Трън проговори за блъснатото дете

Местят случая с детето, ударило се в кметски джип, в Перник

Разследващи: Дете само се е блъсна в кметски джип