Повдигнаха обвинения на дъщерята и зетя на възрастния мъж, намерен убит в блок в столичния квартал „Люлин”, съобщава NOVA.

Убиха мъжа, разкрил, че момичета живеят затворени в апартамент

Днес е бил извършен и следствен експеримент с един от двамата арестувани, след който са повдигнати обвиненията.

Стефан Янев бе намерен вчера около 17 часа, убит в блок 741, в столичния квартал „Люлин”. Той беше обявен за издирване на 12 февруари - малко след като разкри, че трите му внучки са живеели в изолация. По тялото на мъжа има видими следи от насилие.

Източник: Nova.bg

Децата, които са на 13,14 и 18 години, живели в пълна изолация. Никога не са посещавали училище - фактически били заложници на родителите си, които не харесвали българското образование. За случая сигнализира дядо им, първоначално в предаването „Съдебен спор”.

Представители на Социално подпомагане – „Люлин” заявиха, че техен представител е отишъл в апартамента, в който са били затворени децата, след като получили сигнал. Това е станало преди около 5 години. Опитите да се достигне до семейството и децата тогава обаче били неуспешни. Родителите не са съдействали на социалните служби и полицията.

 Животът на тийнеджърите минава между четирите стени. Без приятели  и без училище. Не са ходили дори на детска градина. Решението било на родителите. Майката споделя, че просто не харесвала българското образование.

Децата и родителите делели една малка стая. Не общували със съседите си. Някои от тях твърдят, че родителите били последователи на „църква, която ги подпомагала”. Пак според съседи, възрастният мъж е пребиван редовно от собствената си дъщеря. Карали се за битови сметки.

Трите момичета са обявени за национално издирване, след намирането им ще бъдат настанени в кризисен център.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram